Četvrtak, 29 srpnja, 2021

U KS od danas na snazi samo federalne epidemiološke mjere

Nemojte propustiti

Zaključak je donijela Vlada KS, jer je trenutna epidemiološka situacija na ovom području zadovoljavajuća i ne zahtijeva primjenu oštrijih mjera od onih koje je donijela Vlada FBiH.

U Kantonu Sarajevu danas, 28. juna, ističe rok važenja kantonalnih higijensko-epidemioloških mjera, a na snazi će biti samo one važeće naredbe i preporuke na nivou Federacije BiH.

Ovaj zaključak je donijela Vlada KS, jer je trenutna epidemiološka situacija na ovom području zadovoljavajuća i ne zahtijeva primjenu oštrijih mjera od onih koje je donijela Vlada FBiH.

Upravo te mjere će se primjenjivati u narednom periodu.

Mjere koje je donijela Vlada FBiH, između ostalog, podrazumijevaju obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, na autobuskim stajalištima i na otvorenom gdje nije moguće održati obaveznu fizičku distancu od dva metra.

Također, u zatvorenom prostoru su dozvoljena okupljanja maksimalno 50, a na otvorenom 100 ljudi, također uz poštivanje distance.

Nadležni u KS su poručili da se epidemiološka situacija u Kantonu kontinuirano prati, te da će se shodno procjeni epidemioloških rizika mjere revidirati i eventualno pooštravati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo