Subota, 21 svibnja, 2022

U KS poskupljuje grijanje: Korisnicima Toplana od februara 10 posto veći računi

Nemojte propustiti

Cijena centralnog grijanja korisnicima Toplana u Kantonu Sarajevo od februara će biti uvećana za 10 posto.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas ovu odluku shodno svojoj ranijoj najavi i obećanju da, zbog poskupljenja plina, povećanje cijene centralnog grijanja neće biti veće od 10 posto od trenutne cijene, kao i da će uz subvenciniranje dijela poskupljenja plina, Vlada zaštititi od udara i korisnike usluga Toplana.

„Iako je Nezavisno tijelo predložilo Vladi uvećanje dosadašnje cijene centralnog grijanja za 13,2 posto, Vlada je ostala pri svom stavu da to poskupljenje neće biti veće od 10 posto, jer nam je primarni interes zaštititi građane. To ne znači da će poslovanje i rentabilnost preduzeća biti dovedeno u pitanje, to nećemo dozvoliti“, istakao je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović.

Podsjetimo i da Vlada KS već subvencionira polovinu uvećanja cijene gasa za građane, korisnike usluga Sarajevogasa a koje od 01. januara ove godine iznosi 37 posto.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ruski ambasador Kalabuhov poslao posebnu poruku za sve građane u BiH

Igor Kalabuhov kaže da je Ruska Federacija pozicionirala BiH kao prijateljsku zemlju, te da postoje različiti mehanizmi saradnje. Ambasador Rusije...

Možda vas zanima i ovo