Utorak, 30 svibnja, 2023

U maniru “vrsnog” teologa, Milan Tegeltija tumači islam: Smiješni su ovi promotori zapadnih vrijednosti iz Sarajeva, ne može se biti “malo musliman”

Nemojte propustiti

U komentarima na ovaj tweet, jedan korisnik je Tegeltiji poručio da treba “organizovati neki tečaj: Od liberalnog do radikalnog islama”, kako bi drugima prenio svoje “znanje”.

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i aktuelni savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je uputio kritiku “sarajevskim promotorima zapadnih vrijednosti”.

Njemu je zasmetalo što se pojedini “urbani promotori zapadnih vrijednosti” identifikuju kao muslimani. U maniru teologa, Tegeltija ovaj put poručuje kako se ne može biti “malo musliman”.

Upravo se čita:  Michael Murphy, Christian Schmidt i Johann Sattler dobitnici "Večernjakovog pečata"

– Ali presmiješan je pristup nekih “urbanih sarajevskih promotora zapadnih vrijednosti” koji se istovremeno identifikuju kao muslimani. Ne može se biti “malo musliman”. Islam je sistem vrijednosti, način života i odnosa prema Bogu i svijetu oko sebe, ili ga prihavataš u cjelini ili ne, poručio je Tegeltija.

U komentarima na ovaj tweet, jedan korisnik je Tegeltiji poručio da treba “organizovati neki tečaj: Od liberalnog do radikalnog islama”, kako bi drugima prenio svoje “znanje”.

Upravo se čita:  U RS-u negoduju zbog američkih vojnih aviona koji će letjeti iznad BiH: "Takvi su bombardovali Srbiju"

Na to je Tegeltija odgovorio kako “liberalni islam ne postoji”.

– Ne postoji liberalni islam, kao što ne postoji ni liberalno hrišćanstvo, judeizam. Religije u svojoj suštini nisu liberalne. Pokušaj liberalizacije religije ih vodi u sekte. Katoličanstvo je doduše pravilo neke institucionalne pokušaje liberalizacije, ali je sada na teškom ispitu, odgovorio je on.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo