Utorak, 5 prosinca, 2023

U Mercedesu sakrio 129.500 eura i pokušao ih prenijeti preko granice

Preporučeno

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao mercedes

Carinici su 22. novembra 2022. godine na graničnom prelazu Gradina zaplijenili preko 109.500 neprijavljenih eura, od ukupno 129.500 eura koliko je u svom rancu nosio jedan putnik.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao mercedes, kojim su iz Austrije ka Turskoj putovala dvojica stranih državljana.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

Oni su carinicima potvrdili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, a na pitanje koliko gotovog novca imaju kod sebe, suvozač je izjavio da sa sobom nose 100.000 evra.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Suma koju je nosio u rancu bila je veća, jer je nakon brojanja utvrđeno da se radi o iznosu od 129.500 evra, koje putnik nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Srbiju.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

Zbog toga što je propustio da to učini, njemu i njegovom saputniku vraćeno je po 10.000 eura koliko je moguće nositi sa sobom preko granice bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo