Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

U Mercedesu sakrio 129.500 eura i pokušao ih prenijeti preko granice

Nemojte propustiti

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao mercedes

Carinici su 22. novembra 2022. godine na graničnom prelazu Gradina zaplijenili preko 109.500 neprijavljenih eura, od ukupno 129.500 eura koliko je u svom rancu nosio jedan putnik.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao mercedes, kojim su iz Austrije ka Turskoj putovala dvojica stranih državljana.

Oni su carinicima potvrdili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, a na pitanje koliko gotovog novca imaju kod sebe, suvozač je izjavio da sa sobom nose 100.000 evra.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Suma koju je nosio u rancu bila je veća, jer je nakon brojanja utvrđeno da se radi o iznosu od 129.500 evra, koje putnik nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Srbiju.

Zbog toga što je propustio da to učini, njemu i njegovom saputniku vraćeno je po 10.000 eura koliko je moguće nositi sa sobom preko granice bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bizaran slučaj u BiH: Radnik škole planirao ukrasti drva namijenjena za grijanje đaka

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Osumnjičeni je otkriven slučajno, kada su policijski službenici u dvorištu...

Možda vas zanima i ovo