Nedjelja, 1 listopada, 2023

U Minhenu dogovoreno rušenje Dodika i RS?

Preporučeno

O potpunom slamanju Republike Srpske i neutralisanju njenog predsjednika Milorada Dodika razgovarano je na jednoj međunarodnoj konferenciji u Minhenu, a svaka nevladina organizacija, uključena u taj projekat, dobila je zadatak šta treba da radi i izvještaje o tome dostavlja u Budimpeštu, piše “Blic”.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Među učesnicima konferencije bili su savjetnici za nacionalnu sigurnost zemalja EU i direktori obavještajnih agencija.

Procjena kreatora slamanja Republike Srpske je da će ona najlakše biti urušena kada se sa pozicije ukloni Dodik koji je, prema njihovom mišljenju, personifikacija državnosti i snage Republike Srpske.

Upravo se čita:  Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Prema saznanjima “Blica”, scenaristi su angažovali i neke domaće političare, pa čak i bliske Dodikove saradnike, ali nije poznato pod kojim uslovima su pristali na saradnju.

Svi moraju da izvještaje redovno podnose centrali u Budimpešti, ističe “Blic”, te naglašava da je narednih dana potrebno obratiti pažnju na izvještaje nekih nevladinih organizacija o radu institucija Republike Srpske.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

Prema tvrdnjama izvora lista, Domagoj Margetić i Darko Trifunović samo spinuju pravu akciju koja treba da uslijedi.

“Blic” navodi, pozivajući se na svoje izvore, da su Zagreb, Beograd i zemlje zapadne diplomatije potpuno saglasne da Dodikovo liderstvo treba što prije ograničiti, a Republiku Srpsku što više destabilizovati.

– Kada je riječ o regionalnim interesima u Beogradu ne postoji interes da Dodik bude lider srpskog narod, a on se sve više nameće. Lider svih Srba, po mišljenju sadašnje vlasti u Srbiji mora biti u Beogradu. Kada je riječ o Zagrebu – hrvatska politika je politika apsolutnog konflikta sa susjedima, kako bi nakon ulaska u EU postala imperijalna balkanska sila u trgovinskim odnosima, što se već uveliko događa, jer skoro sve maloprodajne objekte u RS drže Hrvati, tvrdi izvor Blica.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo