Subota, 23 listopada, 2021

U misterioznoj nesreći pogunio novinar koji je otkrio mračne tajne američke vojske iz Iraka i Afganistana

Nemojte propustiti

Američki novinar Michael Hastings (33), čiji je članak iz 2010. godine u magazinu Rolling Stone o tadašnjem komandantu oružanih snaga SAD generalu Stanleyu McChrystalu doveo do toga da general podnese ostavku, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Los Angelesu. Iza sebe je ostavio suprugu, spisateljicu Elise Jordan.

michael-hastingsU saopštenju glavnog i odgovornog urednika internet izdanja agencije BuzzFeed Bena Smitha, navodi se da je Hastings poginuo ali nisu navedeni detalji o nesreći, niti su policija Los Angelesa ni kancelarija patologa potvrdili vijest o pogibiji.

Međutim, u policijskom saopštenju se navodi da je jedna osoba poginula u ranim jutarnjim časovima 17. juna kada je automobilom udarila u drvo nedaleko od Hollywooda, poslije čega se vozilo zapalilo.

U saopštenju se dodaje da je vozač bio sam u automobilu.

Zvaničnik kancelarije patologa rekao je da je tijelo izgorjelo do te mjere da je svaka identifikacija nemoguća zbog čega je potrebno obaviti dodatnu istragu kako bi se dobila pozitivna identifikacija.

Hastings je inače pisao o postupcima američke vojske u Iraku i Afganistanu, uključujući i ubijanje civila bespilotnim letjelicama.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo