Utorak, 6 prosinca, 2022

U mlijeku ‘Vitalia’ iz Kozarske Dubice ne postoji povišen nivo aflatoksina!

Nemojte propustiti

U mlijeku “Vitalia” od 2,8 posto mliječne masti, koje proizvodi ‘Mlijekoprodukt’ iz Kozarske Dubice, s rokom trajanja do 30. juna, ne postoji povišen nivo aflatoksina, utvrđeno je superanalizom koju je uradio Institut za javno zdravstvo Hrvatske, saopćeno je iz ‘Milijekoprodukta’

mlijeko-vitalija

Ovim je, kako stoji u saopćenju, poništen prethodni rezultat analize, zbog kojeg je ova serija mlijeka povučena sa prodajnih mjesta.

Nakon utvrđivanja ispravnosti, mlijeko je vraćeno u prodaju.

Superanalizom mlijeka „Vitalia“ od 2,8 posto, i na domaćem tržištu, s rokom trajanja do 24. juna, utvrđeno je, kako se dodaje, da ni u ovom uzorku ne postoji aflatoksin u količinama štetnim za zdravlje potrošača.

Iz “Mlijekoprodukta” ističu da će nastaviti sa pojačanim testiranjem svih uzoraka kako bi bili sigurni u apsolutni kvalitet i sigurnost proizvoda koji su dovođeni u pitanje prilikom analiza, kao i farmi u okviru sistema ovog preduzeća za čije se uzorke sirovog mlijeka sumnja da su imali povišen aflatoksin.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo