Četvrtak, 8 lipnja, 2023

U Neumu zabilježen veliki broj otkaza rezervacija: “Nije dobro”

Nemojte propustiti

Krešić smatra da će predsezona biti relativno loša zbog svih otkazanih rezervacija.

Veliki broj Poljaka otkazao je rezervacije za ljetovanje u Neumu zbog pogoršanog stanja i rata u Ukrajini – potvrdio je to u izjavi za Fenu Davor Krešić ispred Udruge hotelijera Općine Neum.

Dodao je kako je upravo poljsko tržište u Neumu dosta izraženo, ali da se ove godine otkazuju potpisane ugovorne i individualne rezervacije iz ove zemlje.

Upravo se čita:  Brat stradale doktorice Azre Spahić: "Nazvala je momka 10 minuta prije nesreće i rekla 'Izašla sam, evo idem kući i bilo mi je predivno'"

– S ostalih tržišta nismo imali velikih otkaza, ali nije bilo ni značajnih rezervacija. Tržište trenutno miruje, što nije dobro – istaknuo je on.

Krešić smatra da će predsezona biti relativno loša zbog svih otkazanih rezervacija.

– Međutim, nadamo se da će sezona krenuti u maju i da će se špica dobro odraditi, uz nadu da ćemo uspjeti u septembru i oktobru nadoknaditi ovo što smo izgubili u predsezoni – naglasio je on.

Upravo se čita:  Vasković šokirao Hadžifejzovića, najavio hapšenja 'jačih igrača': Bit će pakleno ljeto!

Izrazio je nadu da će se neumsko tržište ubrzo probuditi kazavši kako se turistički djelatnici za sezonu pripremaju kao i ranije.

U Neumu za sada, kako je kazao Krešić, nema priljeva izbjeglica iz Ukrajine.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo