Petak, 27 siječnja, 2023

U pet banaka blokirano sedam računa “Srebrene maline” Fikreta Hodžića

Nemojte propustiti

Prema izvještaju Centralne banke blokiranih računa firmi u BiH, kompaniji “Srebrena malina” blokirano je čak sedam računa u pet banaka.

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je novi izvještaj blokiranih računa firmi u BiH gdje je navedeno da je u državi krajem decembra bio blokiran 101.671 račun.

U izvještaju se navodi da je lak 55.508 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Naglašeno je da je broj blokiranih računa firmi smanjen za 160, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 63.

Zanimljivo je da na spisku blokiranih računa i kompanija “Srebrena malina”, koja je u vlasništvu optuženog Fikreta Hodžića, kojem se zajedno sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem sudi za uvoz 100 kineskih respiratora u BiH po cijeni od 10,5 miliona KM, piše Avaz.

Prema izvještaju Centralne banke blokiranih računa firmi u BiH, kompaniji “Srebrena malina” blokirano je čak sedam računa u pet banaka.

U Privrednoj banci, blokirana su mu dva računa. Preko ove banke išla je transakcija uplate novca Kinezima.

Ranije je, odlukom Suda BiH također blokiran račun ove fime na kojem su se nalazila preostala sredstva vezana za posao oko uvoza respiratora. U trenutku blokade na računu se nalazilo oko 1,1 milion maraka

Hodžić je kompaniju registrirao u Srebrenici. S tim da je sjedište bilo u Vogošći.

Podsjećamo, za zloupotrebu položaja prilikom nabavke respiratora sudi se federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku, direktoru firme “F.H. Srebrena malina” Fikretu Hodžiću, kao i samoj firmi, te federalnoj ministrici finansija Jelki Milićević, kojoj je na teret stavljen nesavjestan rad u službi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo