Nedjelja, 13 lipnja, 2021

U petak nema nastave u školama u TK, a odgođeni i ispiti studentima

Nemojte propustiti

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Sutra 07.02.2014. godine (petak) bit će obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području općiine Tuzle, dok će se nastavni proces na fakultetima odvijati normalno, potvrđeno je za RTV Slon.

Iz Ministarstva obrazovanja TK, apeluju na roditelje da ne puštaju djecu (prvenstveno maloljetnike) da se pridružuju demonstrantima, budući da su danas, nakon što je obustavljena nastava u školama primijećena grupa učenika Elektrotehničke, Mašinske i još nekih škola, kako se pridružuju demostrantima i prave nerede.

Povodom aktuelnih demonstracija u Tuzli, a u cilju zaštite i sigurnosti studenata i uposlenika Univerziteta u Tuzli, do daljnjeg se odgađaju svi zakazani ispiti na fakultetima.

O naknadnim terminima za polaganje ispita studenti će biti blagovremeno obavješteni.

Osuđujemo sve vidove neopravdane upotrebe sile prema studentima kao i sve neovlaštene upade pripadnika specijalnih jedinica MUP-a TK u prostorije Fakulteta Univerziteta u Tuzli.

(Bh-index, RTV Slon)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo