Četvrtak, 13 svibnja, 2021

U Pionirsku dolinu uskoro dolazi nova lavica i još 13 životinja

Nemojte propustiti

Sarajevski zoološki vrt Pionirska dolina uskoro će postati bogatiji za 13 životinja.

lav-pionirska
Foto: Anadolija

Iz Javnog komunalnog preduzeća Park koje gazduje zoološkim vrtom u Sarajevu potvrdili su da su dvije firme donirale sredstva za nabavku ženki klokana koje će obogatiti ponudu Pionirske doline.

“Već smo izvršili odabir životinja, tako da će u sljedećih desetak dana životinje biti u Pionirskoj dolini“, rekao je veterinar zoološkog vrta Vedad Škapur.

No, Pionirska dolina će uskoro biti bogatija i za još tri životinjske vrste, gvanako, alpaco i mare, tačnije ukupno 13 novih životinja dolazi.

“S tim životinjama, mi ćemo dobiti jedno područje Centralne Amerike, jer već imamo lame“, pojasnio je Škapur.

On kaže da će uprava zoološkog vrta uskoro nabaviti i lavicu kako bi je uparili s mužjakom lava koji je zasad sam u boksu. U Pionirskoj dolini nedavno je uginula lavica.

Inače, među Sarajlijama, ali i šire, veoma popularna Pionirska dolina nudi prelijep ambijent, šetnje kroz prirodu, zabavu i rekreaciju na modernim rekvizitima za djecu i odrasle, igru i zabavu na dječijim igralištima sa toboganima, ljuljaškama, klackalicama, zatim i posjetu nastambama s raznim vrstama životinja, poput zebre, škotskog goveda, jelena i srna, mrkih medvjeda, lama, klokana, dikobraza, pauna, rakuna, raznih vrsta peradi.

U ovom zoološkom vrtu mogu se posjetiti i nastambe s majmunima kao i s egzotičnim vrstama gmizavaca (boa, kajman, kornjače, iguana).

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo