Subota, 23 listopada, 2021

U pismu napisao “neću je ubiti, kćerkici je potrebna majka”, a onda je zadavio u zatvorskoj ljubavnoj sobi

Nemojte propustiti

506086_bojana-bacevic31_f

Ivan Milovanović (35), osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, ubio je jučer oko 12.30 časova Bojanu Bačević (27) koja mu je došla u posjetu.

Osuđeni diler je bivšu suprugu zadavio rukama dok su se nalazili u ljubavnoj sobi, prostoriji u kojoj zatvorenici bez nadzora stražara mogu budu sa ženama ili djevojkama.

Ljekari Hitne pomoći pokušali su sat vremena da reanimiraju Bojanu, ali su u 13.30 časova samo konstatovali njenu smrt.

– Milovanović je imao pravo da sa bivšom ženom provede dva sata u ljubavnoj sobi. Pravilo je takvo da, ako osuđenik završi posjetu ranije, pritisne taster kojim obavještava stražu da dođu po njega. Ako ne pritisne taster, poslije dva sata straža ulazi u ljubavnu sobu. Ali, Milovanović nije pritisnuo taster, pa je po isteku dva sata straža ušla u sobu. Zatekli su stravičan prizor. Žena je nepomično ležala na podu, a on je stajao kraj njenog tijela – objašnjava sagovornik “Blica”.

Šta se događalo u ljubavnoj sobi, niko ne zna. Par koji je bio u susjednoj ljubavnoj sobi izjavio je da „ništa nije čuo“.

– Najverovatnije su se posvađali zbog starateljstva nad djetetom. Razvedeni su, a njihova osmogodišnja kćerka živi sa Milovanovićevom majkom. Navodno mu je Bojana rekla da želi da uzme dijete zbog čega su se posvađali, pa ju je zadavio. On je dva puta krupniji od nje, tako da nije imala šansu da se odbrani. Lekari Hitne pomoć su pokušali da je reanimiraju. Davali su joj adrenalin i elektrošokove, ali je preminula poslije jedan sat – dodaje izvor “Blica”.

Osuđenici imaju prava na dvosatnu posjetu

Osuđenici imaju prava na dvosatnu posjetu u ljubavnoj sobi i to jednom u dva mjeseca. Oni koji se ponašaju primjereno, vremenom dobiju pravo na trosatnu posjetu.
– Za ovakvu vrstu posete zatvorenicima piše se zahtev. Bojana Bačević je do sada bila sedam puta u poseti nekadašnjem supružniku – navodi sagovornik lista.

Milovanović: Neću je ubiti, kćerkici je potrebna majka

Ivan Milovanović je psihopata. Neprestano je pričao kako ne može da živi bez Bojane i stalno ju je maltretirao zbog čega su se i razveli, kaže Bobana Radić, sestra bliznakinja ubijene Bojane Bačević.

– Neprekidno ju je maltretirao otkada je u njegov život ušla droga. Tukao ju je, lomio joj zube, gađao skekirom… Bojana je imala samo 18 godina kada su se vkenčali. Razveli su se prije godinu dana jer nije mogla da izdrži njegovo iživljavanje. Posljednji put, kada je i uhapšen, vezao ju je za stolicu i tukao, prijetio joj da će je raznijeti bombom – navodi sestra.

Milovanović je Bojaninoj sestri, dan uoči ubistva, poslao pismo. Pisao je da se smirio i da ona treba da utiče na sestru da ne prestaje da ga posjećuje u zatvoru.

„Da sam htio da je ubijem, mogao sam to već da uradim prilikom posjete, ali neću jer je našoj kćerkici potrebna majka“, napisao je iz niškog zatvora.
Sestri bliznakinji nije jasno zašto joj je poslao pismo.

– Bila je emotivna pa ga je obilazila. Radila u gerontološkom centru kao servirka, ali mu je mkesečno davala 3.000-4.000 dinara – kaže sestra.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo