Utorak, 18 siječnja, 2022

U Pljevljima jutros osvanuli novi grafiti s pogrdnim porukama Bošnjacima

Nemojte propustiti

Glavni imam Husein-pašine džamije u Pljevljima u Crnoj Gori, još ranije je na svom Facebook profilu objavio fotografije na kojima se vidi kako su stakla na prostorijama Islamske zajednice razbijena.

Nakon što je jučer rano objavljeno kako su u Pljevljima osvanuli grafiti s uvredljivim porukama upućenim tamošnjima Bošnjacima, ovaj trend nastavio se i ovog jutra.

Naime, društvenim mrežama je počela kružiti fotografija na kojoj se vidi kako je na prozorima jednog objekta u navedenom crnogorskom gradu gdje postoji znatan broj Bošnjaka osvanuo novi grafit s četiri S, ali i s porukama Srebrenica i Turci.

Samir ef. Kadribašić, glavni imam Husein-pašine džamije u Pljevljima u Crnoj Gori, još ranije je na svom Facebook profilu objavio fotografije na kojima se vidi kako su stakla na prostorijama Islamske zajednice razbijena.

Također, valja istaći i to da je prije nekoliko dana u Pljevljima pretučen Sanjin Raščić, predsjednik omladine Socijaldemokrata u Pljevljima, kojeg je grupa muškaraca napala nakon prethodnih verbalnih provokacija.

👉 Jutros je već malo bolje❗

👉 Fino, čitko, kao u svesci sa uskim linijama❗

Posted by Ferid Tursumović on Wednesday, 2 September 2020

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo