Četvrtak, 7 srpnja, 2022

U potrazi za dobrim vijestima: Kompanija “Wizz Air” najavila otvaranje nove baze u Sarajevu i baziranje jednog aviona Airbus A320 na sarajevskom aerodromu

Nemojte propustiti

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija “Wizz Aira”, izjavio je da mu je, nakon osam godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago što može najaviti drugu bh. bazu u Sarajevu, jer vidi potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji.

Aviokompanija “Wizz Air” danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. Također je najavljeno i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine.

Osim uspostavljanja nove baze, “Wizz Air” je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja. Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to – Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel – Mulhouse – Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais s ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija “Wizz Aira”, izjavio je da mu je, nakon osam godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago što može najaviti drugu bh. bazu u Sarajevu, jer vidi potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji.

Direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo Nermin Zijadić rekao je da su veoma zadovoljni što je baš kompanija “Wizz Air” odlučila uspostaviti bazu na ovom aerodromu te da vjeruje da je to vijest koja će obradovati i brojne bh. građane kako zbog povoljnih cijena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Paklene vrućine u Sarajevu, malo je nedostajalo da jučer padne rekord: Građani pitaju do kada ovako, odgovor dao Nedim Sladić

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti...

Možda vas zanima i ovo