Utorak, 30 studenoga, 2021

U procesu EU integracija treba da bude manje politike, a više konkretnih rješenja

Nemojte propustiti

Lideri opozicionih stranaka u RS Branislav Borenović (PDP), Vukota Govedarica (SDS) i Dragan Čavić (NDP) razgovarali su danas u Banjaluci sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Christian Danielssonom o aktuelnim političkim temama u BiH, s naglaskom na evropski put.

Borenović za Vijesti.ba ističe da je visoki evropski zvaničnik iskoristio boravak u gradu na Vrbasu da bi razgovarao i sa predstavnicima opozicije, te čuo njihovo mišljenje i stavove.

Sastanak sa Danielssonom je, dodaje, bio konstruktivan.

“Razgovarali smo o evropskom putu, mehanizmu koordinacije, Upitniku Evropske komisije i reformskoj agendi. Mi smo jasno rekli da je najveći izazov na izvršnim strukturama vlasti”, istakao je Borenović.

Predsjednik PDP-a napomenuo je da je evropski put zajednička odrednica za sve političke stranke u ovoj zemlji. Stoga smatra da svako treba da radi svoj dio posla, te da u procesu evropskih integracija treba da bude manje politike, a više konkretnih rješenja.

“U evropski proces treba da idemo sa jasnim ciljem – da dostignemo evropske standarde, evropske kriterijume, evropske procedure, evropska pravila, ali i evropske plate i evropske penzije”, poručio je Borenović.

Upitan da prokomentariše sutrašnji sastanak članova Predsjedništva BiH sa entitetskim premijerima na kojem će biti razgovarano o evropskim integracijama, Borenović je istakao da da je to važan sastanak, jer su ključni ljudi EU zaintereosovani za to u kojoj fazi su odgovori na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

“Stoga je potrebno utvrditi da li su izvršne strukture svih nivoa vlasti u BiH uradili svoj dio posla u vezi sa odgovorima na Upitnik”, poručio je Borenović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo