Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

U razornom zemljotresu smrtno stradao novinar agencije Anadolija, njegova supruga i beba od pet mjeseci

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

Iza Millija, koji je bio i ratni novinar, ostao je veliki broj vijesti i izvještaja, kao i fotografija, koje su često zauzimale mjesto i u međunarodnim medijima.

U razornom zemljotresu koji je pogodio jug Turske (Turkiye) smrtno je stradao i novinar Anadolije Burak Milli, njegova supruga te njihova beba od pet mjeseci.

Burak Milli (31), njegova supruga Aysen Milli (30) i kćerka po imenu Eylul Lina ostali su ispod ruševina zgrade u ulici Ibrahim Karaoglanoglu, u distriktu Iskenderun u Hatayu.

Timovi za potragu i spašavanje i volonteri došli su do beživotnih tijela porodice Milli, tri dana nakon zemljotresa. Njihova tijela prebačena su u mrtvačnicu.

Burak Milli, koji je diplomirao na visokoj školi Univerziteta “Mustafa Kemal” u Iskenderunu, tokom karijere pratio je dešavanja na sirijskoj granici.

Iza Millija, koji je bio i ratni novinar, ostao je veliki broj vijesti i izvještaja, kao i fotografija, koje su često zauzimale mjesto i u međunarodnim medijima.

Veliku pažnju izazvala je njegova fotografija bespilotne letjelice TB2 Bayraktar ispred punog mjeseca koju je zabilježio tokom operacije “Maslinova grana” 2018. godine.

Izraze saučešća uputio je generalni direktor AA Serdar Karagoz kao i kolege iz Agencije Anadolija, te drugih medija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo