Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

U RS stigla pomoć iz Srbije, Dodik kaže kako je ovo “važna poruka”

Nemojte propustiti

On je poručio da je ova pomoć velika stvar za RS imajući u vidu da na veoma otežan način može da obezbijedi bilo kakve materijale potrebne za borbu protiv virusa korona.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je večeras da je pomoć u medicinskom materijalu koju je Srbija danas poslala entitetu RS velika stvar za narod u borbi protiv virusa korona, ali i važna poruka za sve ljude u RS-u.

“Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o RS. Kako sam u razgovoru sa predsjednikom Vučićem mogao da zaključim i po njegovim riječima – dok je Srbije biće i RS i to želim da prenesem svim ljudima i u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik za RTS.

On je poručio da je ova pomoć velika stvar za RS imajući u vidu da na veoma otežan način može da obezbijedi bilo kakve materijale potrebne za borbu protiv virusa korona.

Dodik je istakao da je Srbija, koja je pod vođstvom Vučića pokazala sposobnost da obezbijedi medicinski materijal putem pomoći od Kine, a i da se na tržištu uspješno snabdije određenim količinama, našla za potrebno da pomogne RS-u, i to uprkos situaciji u kojoj se našla, isto kao i ovaj bh. entitet, zbog epidemije.

“Svim ljudima želim sve najbolje i vjerujem da ćemo kao narod iz ovoga izaći uspješno i zajedno i da ćemo prebroditi i ovu opasnost”, poručio je Dodik.

U Bosnu i Hercegovinu večeras je na graničnom prelazu Rača ušao prvi kontingent pomoći Srbije u borbi protiv virusa korona u kojem se nalazi pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odijela, 200 naočara i 50.000 rukavica, te lijekovi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo