Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

“U rukama smo EU faktora, dižu nam razne avione iznad glava, javnost šuti i govori treba skinuti Dodika”

Nemojte propustiti

– Ako Dodiku skinu glavu ko je sljedeći…? – upitala je.

Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, obračajući se medijima je navela kako je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt javno pozvao Milorada Dodika na linč i da niko nije reagovao.

Uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zastupnica Sanja Vulić (SNSD) obratila se medijima.

– Schmidt je javno pozvao na linč Dodika i niko nije reagovao. U rukama smo EU faktora, dižu nam razne avione iznad glava, javnost šuti i govori treba skinuti Dodika. Ako Dodiku skinu glavu ko je sljedeći…?, upitala je.

Podsjećamo, na današnjem dnevnom redu su prijedlozi zakona o smanjenju poreza na dodanu vrijednost (PDV) na osnovne životne namirnice i ukidanje naplate akcize na gorivo.

Zahtjev za razmatranje prijedloga zakona o dopuni Zakona o PDV-u po hitnom postupku uputili su poslanici SNSD-a koji navode da je, radi poboljšanja ekonomskog položaja socijalno ugroženih kategorija stanovništva, posebno u uslovima globalne inflacije i poremećaja na tržištu, potrebno uvesti nižu stopu PDV-a i tako uticati na smanjenje cijena osnovnih proizvoda i lijekova.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vučić tvrdi: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i RS nisu pitali

Istakao je da Srbija, sa druge strane, nije prihvatila nijednu od 23 deklaracije protiv Rusije. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio...

Možda vas zanima i ovo