Nedjelja, 28 studenoga, 2021

U samo šest mjeseci došao sam sa 116 kg na 85 kg

Nemojte propustiti

Edon Ademi
Edon Ademi

Edon Ademi ima 24 godine i član je ‘Mršavimo zajedno kluba’. U šest mjeseci koliko je član kluba uspio je izgubiti čak 31 kilogram i potpuno promijeniti životne navike.

Edon (24) je u samo šest mjeseci, koliko je član kluba Mršavimo zajedno, uspio skinuti 31 kilogram. Svaka dijeta koju je prije isprobao bila je neuspješna. S obzirom na to da je klub Mršavimo zajedno prvi web servis u Hrvatskoj koji nudi korisnicima stručan, kontolisan i personalizovanan pristup mršavljenju te što su jelovnici, treninzi i savjeti koje klub nudi prilagođeni korisniku odlučio je probati i učlaniti se.

“Program je bio pun pogodak jer mogu vježbati kod kuće”.

“Veliki sam ljubitelj slatkog i to se vjerovatno nikada neće promijeniti. Također, prije sam volio i brzu hranu, ali to sam uspio izbaciti iz svog jelovnika. Moji problemi s kilogramima započeli su još u osnovnoj školi, tačnije u 5. razredu. Uvijek sam bio najviši i najširi, što se nije promijenilo niti u srednjoj školi. Problemi s prekomjernom težinom počeli su utjecati na mene i moj odnos prema drugima. Situacija se nastavila i odlaskom na fakultet pa sve do prije šest mjeseci, kada sam jednostavno morao stati, pogledati se i odlučiti da tako više ne može.Nakon mnogobrojnih neuspjelih pokušaja gubljenja kilograma raznim dijetama i shakeovima, preko interneta sam saznao za ‘Mršavimo zajedno klub’ uz koji sam odlučio pokušati mršavjeti pošto nisam imao šta izgubiti. U cijeli program nisam ušao pretjerano optimistično jer mi raniji neuspjeli pokušaji to jednostavno nisu dopuštali. Kod Kluba mi se svidjelo to što stavlja naglasak na zdrav način života, a ne samo na gubitak kilograma. Također me privuklo to što su vježbe neizostavni dio programa, što do sada u svim mojim dijetama ili pokušajima nije bio slučaj.”, kaže Edoni.

“Nije prošao niti jedan dan da se nisam ulogovao u Klub koji mi je u tom periodu postao gotovo ‘homepage’. Od treninga i jelovnika do savjeta stručnjaka, sve sam proučio i bacio se na posao. Jednom sedmično bilježio sam svoje nove mjere i s užitkom pratio napredak.”

“Pridržavanje vrhunskih jelovnika te treninga koji su prilagođeni svakome nije prošlo bez rezultata. Kako nisam veliki ljubitelj teretana, vježbe koje su ponuđene za izvođenje kod kuće za mene su bile ‘pun pogodak’. Kada sam jednom krenuo vježbati, nisam želio odustati” – rekao je Ademi.

Dodaje kako su najvažniji faktor u mršavljenju volja i upornost, no ništa ne bi bilo moguće bez vježbanja za koje smatra da je i važnije od same prehrane.

(24sata.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo