Nedjelja, 16 svibnja, 2021

“U Sandžaku je moje srce”: Predstava 8. juna na starom gradu Vranduku

Nemojte propustiti

Dramski studio ansambla Bosnia Folk u mjesecu aprilu postavio je na scenu predstavu pod nazivom “U SANDŽAKU JE MOJE SRCE”.

sandzak1

Predstava je autorsko djelo mlade spisateljice Emine Horić koja je ujedno i režirala navedenu predstavu. Ovo pozorišno djelo je napisano s ciljem da pozorišnom igrom predstavi se ljubav Bošnjaka u Sandžaku i u Bosni i Hercegovini.

U predstavi igra 15 mladih osoba, a premijera predstave je odigrana u mjesecu aprilu u sandžačkim gradovima, a u mjesecu maju i u Zenici, rodnom gradu spisateljice.

Predstava govori o ljubavi dvoje mladih koji se mnogo zavole, ali ih životne nedaće rastave, mladić seli u Sandžak sa porodicom, a djevojka ostaje u Bosni da se nada njegovom povratku jednog dana. Godine prolaze, otac djevojku odlučuje udati za prvog prosca koji dođe, jer ne može gledat patnju svoje mezimice koja iščekuje nekoga ko možda nikada doći neće.

Radnja je isprepletena mnoštvom emocija koje gradiraju iz scene u scenu, likovima koji žive sa scenom, a uz sve to potpuni ambijent stare Bošnjačke kuće.

Sandzak_predstava-2

Nakon igranja predstave u sandžačkim gradovima, gdje je publika bila oduševljena radnjom, možemo s pravom reći da smo srce ostavili u Sandžaku i u predstavi i u stvarnosti. Sandžak je ukrao srce spisateljice koja je inspirisana životom i ljudima u Sandžaku najavila i drugi dio navedene predstave.

Predstava će biti odigrana 8. juna i na starom gradu Vranduku u okviru manifestacije Dani Vrandučke ašlame, gdje će biti predstavljena širokoj društvenoj masi kao simboličan prikaz ljubavi iz starog doba. Ovo igranje predstave će biti od posebnog značaja za glumce iz razloga što u publici očekuju i goste iz Sandžaka, koji donose srce ostalo u Sandžaku.

Pozivamo vas da nam se pridružite i uživate u predstavi mladih glumaca –saopšteno je iz ansambla Bosnia Folk.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo