Petak, 17 rujna, 2021

U Sarajevu oduzet duhan i cigarete u vrijednosti većoj od 76.500 KM

Nemojte propustiti

Navedene cigarete i sitno rezani duhan nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO i isti su bili namijenjeni za prodaju na crnom tržištu BiH.

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Regionalnog centra Sarajevo u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 76.522 KM.

Zbog vanredne situacije uzrokovane koronavirusom, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, RC Sarajevo, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, tokom septembra 2020. godine provodili su pojačane aktivnosti na terenu u cilju sprječavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina, a sve u sklopu kampanje “Stop švercu”.

Tako je u više odvojenih aktivnosti, u saradnji sa službenicima MUP-a KS, Jedinice za saobraćaj, MUP-a RS, PS Istočno Sarajevo i MUP-a ZDK, privremeno oduzeto 83 kg duhana i 12.499 paklica cigareta (24 paketa) stranog porijekla.

Navedene cigarete i sitno rezani duhan nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO i isti su bili namijenjeni za prodaju na crnom tržištu BiH.

Vrijednost privremeno oduzetih cigareta i rezanog duhana procjenjuju se na iznos od 76.522 KM.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH i dalje poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 020 607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo