Subota, 9 prosinca, 2023

U Sarajevu otvoreno klizalište na otvorenom

Preporučeno

Večeras je u sarajevskom naselju Dobrinja otvoreno jedino klizalište na otvorenom ove zime u olimpijskom gradu, javio je novinar agencije Anadolija.

klizaliste_Dobrinja_4Ono čime je klizalište ispred tržnog centra Merkator posebno uveselilo građane jeste to da je klizanje na njemu besplatno, a cijena iznajmljivanja klizaljki za one koji ne posjeduju svoje iznosi simboličnu jednu konvertibilnu marku.

Projekat postavljanja i održavanja klizališta finansira sarajevska općina Novi Grad, zajedno sa sponzorima. Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić kazao je kako je ovo prvo klizalište u ovoj općini otkad ona postoji.

Upravo se čita:  Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović: Sačuvati mir je sveta dužnost

“Narednih 60 dana ovo klizalište će biti na raspolaganju građanima Dobrinje i drugih novogradskih naselja. Klizanje će biti besplatno za sve uzraste i to je naš doprinos kvaliteti života u ovom naselju. U Zetri imamo klizalište koje je udaljeno od ovog naselja u kojem živi 40.000 ljudi i smatrali smo da je to potrebno uraditi u ovom naselju”, naglasio je Efendić.
Nakon obraćanja načelnika Efendića i zvaničnog puštana klizališta u rad, mališani su preplavili ledenu plohu.

Upravo se čita:  Sindikat od nove Uprave KCUS-a traži reakciju, tvrde da je Sebija Izetbegović pljunula zaštitara i bacila motorolu na pod

Djevojčice i dječaci svih uzrasta stajali su u redu na vratima, kako bi što prije stali na led. Na njihovim licima vidjela se radost zbog klizališta koje će imati u blizini svojih domova svaki dan.
“Imam diplomu klizanja i kližem dugo. Puno, puno, puno volim da kližem”, kazala je petogodišnja Sajra za agenciju Anadolija, te dodala da će svaki dan dolaziti da kliže.

Upravo se čita:  U centru Banjaluke uhapšeno više uposlenika Poreske uprave, objavljena su im imena

“Kližem već dvije godine, a prije sam se bavio hokejom. Planiram često posjećivati ovo klizalište, dolaziću svaki dan. Živim na Dobrinji i najdraže mi je što blizu živim da mogu dolaziti svaki dan”, kazao je desetogodišnji Din Mujezinović.

Ledena ploha biće postavljena do 10. marta, a odgovara joj temperatura do 8 stepeni Celzijusa. Klizalište je otvoreno svakim radnim danom od 9 do 19 časova, a vikendom od 10 do 21 čas.

(Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo