Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

U Sarajevu otvoreno klizalište na otvorenom

Nemojte propustiti

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH

U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su...

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Večeras je u sarajevskom naselju Dobrinja otvoreno jedino klizalište na otvorenom ove zime u olimpijskom gradu, javio je novinar agencije Anadolija.

klizaliste_Dobrinja_4Ono čime je klizalište ispred tržnog centra Merkator posebno uveselilo građane jeste to da je klizanje na njemu besplatno, a cijena iznajmljivanja klizaljki za one koji ne posjeduju svoje iznosi simboličnu jednu konvertibilnu marku.

Projekat postavljanja i održavanja klizališta finansira sarajevska općina Novi Grad, zajedno sa sponzorima. Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić kazao je kako je ovo prvo klizalište u ovoj općini otkad ona postoji.

“Narednih 60 dana ovo klizalište će biti na raspolaganju građanima Dobrinje i drugih novogradskih naselja. Klizanje će biti besplatno za sve uzraste i to je naš doprinos kvaliteti života u ovom naselju. U Zetri imamo klizalište koje je udaljeno od ovog naselja u kojem živi 40.000 ljudi i smatrali smo da je to potrebno uraditi u ovom naselju”, naglasio je Efendić.
Nakon obraćanja načelnika Efendića i zvaničnog puštana klizališta u rad, mališani su preplavili ledenu plohu.

Djevojčice i dječaci svih uzrasta stajali su u redu na vratima, kako bi što prije stali na led. Na njihovim licima vidjela se radost zbog klizališta koje će imati u blizini svojih domova svaki dan.
“Imam diplomu klizanja i kližem dugo. Puno, puno, puno volim da kližem”, kazala je petogodišnja Sajra za agenciju Anadolija, te dodala da će svaki dan dolaziti da kliže.

“Kližem već dvije godine, a prije sam se bavio hokejom. Planiram često posjećivati ovo klizalište, dolaziću svaki dan. Živim na Dobrinji i najdraže mi je što blizu živim da mogu dolaziti svaki dan”, kazao je desetogodišnji Din Mujezinović.

Ledena ploha biće postavljena do 10. marta, a odgovara joj temperatura do 8 stepeni Celzijusa. Klizalište je otvoreno svakim radnim danom od 9 do 19 časova, a vikendom od 10 do 21 čas.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Možda vas zanima i ovo