Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

U Sarajevu se grade dvije privatne bolnice: Hoće li se građani moći liječiti sa zdravstvenim knjižicama?

Nemojte propustiti

Direktor projekta ASA bolnice, prof. dr. Rasim Jusufović kazao je da je izgradnja ASA bolnice jedan od najvećih projekata izgradnje privatne opće bolnice u BiH i regiji koja će u saradnji sa renomiranim međunarodnim ustanovama pružiti zdravstvenu uslugu zasnovanu na standardima EU.

Posljednjih mjeseci u Kantonu Sarajevo uveliko teče izgradnja novih medicinskih ustanova i bolničkih kapaciteta, značajnih projekata u koje se ulažu velika finansijska sredstva. Kada budu izgrađeni i otvore vrata građanima, ne samo Kantona Sarajevo nego i šire, umnogome će upotpuniti i omogućiti njihovo kvalitetnije liječenje.

Jedan od takvih projekata jeste i izgradnja ASA bolnice u sklopu ASA grupacije u Bosni i Hercegovini, koja se gradi u naselju Otoka u općini Novi Grad, dok je druga izgradnja bolnice “Dr. Kandić” u naselju Nedžarići u općini Ilidža. Jedno od pitanja koje se samo nameće jeste da li će se, kada bolnice budu otvorene, građani moći sa zdravstvenom knjižicom u njima liječiti?

Direktor projekta ASA bolnice, prof. dr. Rasim Jusufović u izjavi za Oslobođenje kazuje da je izgradnja ASA bolnice jedan od najvećih projekata izgradnje privatne opće bolnice u BiH i regiji koja će u saradnji sa renomiranim međunarodnim ustanovama pružiti zdravstvenu uslugu zasnovanu na standardima EU.

– Kada je u pitanju saradnja sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS-a, cilj nam je da našim pacijentima omogućimo jednostavan i brz pristup svim uslugama, te smo u pregovorima sa svim relevantnim institucijama kako bismo to ostvarili, naglašava dr. Jusufović.

Usvajajući preporuke i trendove savremene medicine, ASA bolnica će, prema riječima dr. Jusufovića, imati fokus u radu sa građanima na prevenciji bolesti, brzoj dijagnostici te rutinskom izvođenju i složenijih operativnih zahvata, uz efikasne i brze usluge, dostupne 24 sata svim građanima BiH, sa preciznom dijagnostikom bolesti, u najkraćem mogućem roku.

– Vjerujemo da će ovakav pristup i savremena usluga uveliko olakšati pacijentima i na ovaj način želimo biti podrška zdravstvenom sistemu u BiH, naglašava naš sagovornik.

Opća ASA bolnica će biti smještena na sedam spratova, sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala, a osigurat će radna mjesta za oko 400 uposlenika.
Ova po mnogo čemu jedinstvena zdravstvena ustanova sa najsavremenijom opremom i vrhunskim stručnjacima nudit će visokokvalitetnu njegu, sofisticirane specijalističke i dijagnostičke usluge, gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu, naglašavaju iz ASA Medicala.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo