Subota, 22 siječnja, 2022

U Sarajevu uhapšen banjalučki bjegunac sa 107 prekršaja

Nemojte propustiti

Granična policija BiH uhapsila je na međunarodnom aerodromu u Sarajevu Ivana Zadkovića (26) zvanog Crnogorac iz Banjaluke, rekordera po broju saobraćajnih prekršaja i novčanih kazni koje su mu izrečene zbog nasilničkog ponašanja i tuča.

Ivan_Zadkovic_371200806“Nezavisnim” je potvrđeno da je Zadković uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim još ranije raspisao Osnovni sud Banjaluka, a zbog krivičnih djela ugrožavanja saobraćaja.

Zadkovića je, kako saznajemo, BiH deportovala Crna Gora nakon što ga je Osnovni sud u Baru osudio na osam mjeseci zatvora zbog krađa, koje je u međuvremenu odležao.

Zadković u BiH važi kao rekorder po broju saobraćajnih prekršaja, te remećenja reda i mira izazvanih tučom i nasilničkim ponašanjem, a do danas ih je sakupio 107!

Zbog ovih prekršaja Zadkoviću su ujedno izrečene novčane kazne i to u ukupnom iznosu od 23.700 KM.
On je u posljednjih nekoliko godina zadavao prave muke policiji RS, ali i federalnoj policiji, jer je bez položenih vozačkih ispita vozio motocikle i automobile iz rentakar agencija, kojima je počinio veći broj teških saobraćajnih prekršaja.

“Zadkoviću su prijatelji iznajmljivali u rentakar agencijama automobile, kojima je ovaj počinio prekršaje. Radi se o mladiću koji je, osim zbog prekršajnih prijava, u ranijem periodu bio osuđivan i zbog većeg broja težih krivičnih djela”, objasnio je izvor “Nezavisnih” blizak MUP RS.

Izvor je dodao da nenaplaćene prekršajne prijave po automatizmu preuzima Poreska uprava RS, koja nastoji da oduzimanjem imovine naplati sredstva od prestupnika.

Kako Zadković nema imovine na svom imenu, kazne će najvjerovatnije platiti ležanjem u zatvoru, a kako je dan u zatvoru 100 KM, prostom računicom dolazi se do podatka da će Zadković, ako bude otišao u zatvor, samo zbog nenaplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje provesti 238 dana.

Zadkovića je, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, najviše kažnjavala banjalučka policija, i to ukupno 65 puta.

Zbog niza saobraćajnih prekršaja, ali i remećenja reda i mira, Zadkovića su policije iz Prnjavora i Laktaša kaznile po devet puta, policija u Gradišci ga je “zapisala” osam puta, u Mrkonjić Gradu pet puta, Prijedoru tri puta, te u Derventi i Čelincu po jednom.

Na teritoriji Federacije BiH Zadkovića je policija kaznila ukupno šest puta i to zbog po dva prekršaja u Jajcu i Bugojnu, te zbog po jednog prekršaja u Posušju i Konjicu.

Zadković je najviše kažnjavan zbog vožnje motocikla bez položenog vozačkog ispita, ali i kacige, vožnje automobila bez položenog vozačkog ispita, prolaska kroz crveno svjetlo, prekoračenja brzine.

Zadković je kažnjavan i jer je u nekoliko navrata odbio da se zaustavi na zahtjev policije prilikom redovne policijske kontrole. U dosijeu “rekordera” je i niz prekršaja zbog narušavanja reda i mira.

Osnovni sud u Banjaluci je u julu 2008. godine Zadkovića osudio na 18 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 3.500 KM i to nakon što je optuženi priznao izvršenje više krivičnih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povreda, teških krađa i izazivanja opšte opasnosti u periodu od 2005. do 2007. godine.

Zadković je, kako navodi izvor “Nezavisnih”, blizak sa Sinišom Šakićem Kinezom, bjeguncem koji je nedavno uhapšen u Međarskoj, a blizak je bio i sa pokojnim Vesom Medićem, koji je ubijen u avgustu prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo/Mejdan.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo