Četvrtak, 28 listopada, 2021

U selu koje je tajno posjetila Angelina Jolie prvi mladenci nakon skoro 20 godina

Nemojte propustiti

U posljednjih 25 godina u okolini Tjentišta ali i u cijeloj Foči oženila su se samo dvojica povratnika. Prije nekoliko dana Senad Kršo i Amina Malokas, Fočak i Goraždanka, započeli su novi život.

Dvoje mladih, odlučili su da žive u mjestu iz kojeg mnogi odlaze. Senadov otac Ramo najsretniji je što su se Amina i Senad vjenčali.

“To je jedna velika radost, oženio sam sina. Prošle godine sam udao kćer. U prijašnjem vaktu bile su dvije radosti: kada ženiš sina i kada ga šalješ u vojsku. Na današnjem vaktu ostalo je samo jedno, da oženiš sina”, kaže Ramo Kršo na početku razgovora za Radio Slobodna Evropa.

Od 1990. godine ovo je bila druga svadba na Tjentištu.

“Prvu je obavio moj brat, a drugu moj sin. Kada će biti treća, to samo Bog zna”, kaže Ramo.

Porodica Kršo vratila se u svoj dom prije 17 godina.

“Planiram ovdje ostati i dalje. Meni je ovdje najbolje, ljepše nego u gradu”, kaže Senad Kršo.

“Viđali smo se, pili kafu i tako. Lijepo nam je ovde i ko hoće da radi može ostati”, kažu Senad i Amina.

Život u selu Kršovina opisuju kao borbu za preživljavanje, ali se sjećaju i lijepih trenutaka, poput tajne posjete glumice Angeline Jollie. Jolie je uživala, a Ramo je otkrio i šta joj se najviše svidjelo u Kršovini.

“Dinja i med. Nikada to nije zajedno jela. Ja se nadam da će opet doći. Kupila je sav med koji sam imao”, kaže Ramo kroz osmijeh.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo