Srijeda, 26 siječnja, 2022

U Siriji poginule još 94 osobe

Nemojte propustiti

Nakon jučerašnjeg masakra civila u selu Tireymseu kod Hame u posljednja 24 sata širom Sirije život su izgubile još 94 osobe

Foto: AndolijaOrganizacija za nadgledanje ljudskih prava u Siriji saopćila je da su u protestima organiziovanim protiv sirijske vlast, nakon džume-namaza u Idlibu i okolini u operacijama u kojima je korišteno teško naoružanje život izgubilo 28 osoba, u predgrađu Damaska 22, u Homsu i Halepu po 13 osoba, u Deri 9, u Deyr Ez Zori i Hami po tri osobe,u Lazkiyu dvije i u Haseki jedna. Glasogovornik Sirijskog revolucionarnog vijeća Sufya Jablav saopćio je da su UN-i posmatrači posjetili selo Tireymseu, razgovarali sa tamošnjim mještanima i ispitali slučaj.

“Posmatrači nisu krili iznenađenje kada su vidjeli šta se tamo desilo” izjavio je Jablav istakavši da su posmatrači bili zaprepašteni kada su vidjeli zapaljena tijela, srušene i zapaljene kuće.

Nadležni iz UN-ovog ureda za humanitanu pomoć John Ging izjavio je da su postignuti značajni pomaci kada je u pitanju dopremanje humanitarne pomoći u predjele Sirije gdje već mjesecima traju sukobi.Ging nije izjavio ništa u vezi sa maskrom počinjenim nad stotinom civila u selu Tireymse.

 (Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo