Subota, 27 studenoga, 2021

U Skupštini RS- oštra rasprava između premijerke i opozicije

Nemojte propustiti

narodna-skupstina-rs

U Narodnoj skupštini RS-a i trećeg dana zasjednjanja nisu izostale oštre optužbe i međusobno suprostavljeni stavovi premijerke RS-a Željke Cvijanović i poslanika opozicije.

Kamen spoticanja i dalje su predložene mjere Vlade RS-a za sanciju šteta od majskih poplava.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedaric pozvao je premijerku Željku Cvijanović i druge predstavnike vlasti da prestanu da manipulišu tvrdnjama da je RS jedina u regionu koja donosi mjere pomoći poplavljenim područjima.

Govedarica je rekao da su to već učinile i Srbija i Hrvataka i to u mnogo većem obimu nego obećanih 5.000 KM u vaučerima koliko je predviđeno u RS-u.

Šef Kluba poslanika PDP-a Branislv Borenović insistira da se utvrdi odgovornost svih onih koji nisu na adekvatan način postupali prije i tokom poplava.

Poslanik SDS-a Nenad Stevandić tvrdi da analize koje ima SDS pokazuju da su zakazale tri institucije, “Vode Republike Srpske”, Robne rezerve i Civilna zaštita, kao i da je Vlada RS-a prekršila zakonska rješenja o postupanju u vanrednim situacijama i nije na vrijeme proglasila vanredno stanje u RS-u.

Poslanik SNSD-a Radovan Vuković je rekao da se Civilna zaštita mora popunjavati stručnim osobama i da je potrebno da se ona reformiše da bi mogla pravovremeno intervenisati tokom elementarnih nepogoda.

I premijerka se složila da je potrebno ispitati odgovornost na svim nivoima vlasti tokom poplava, a navela je „da je Srbija obećala izgradnju porušenih kuća tokom poplava, a u RS-u će pomoć dobiti svi koji su poplavljeni“.

Željka Cvijanović je kazala i da sredstva koja bi se mogla povući iz IPA fondova nisu sredstva koja bi se mogla dati građanima, već za realizaciju određenih projekata.

Ponovila je i da će na red uskoro doći i rebalans budžeta, ali da je to “faza dva”, a pravit će se prioriteti i uštede.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo