Subota, 27 studenoga, 2021

U snu ga pokosio srčani udar: Smrt maturanta zavila Prnjavor u crno

Nemojte propustiti

Srećom okupani dani prnjavorskih maturanata u trenu su pali u okove tuge koje je otključala vijest da je preminuo gimnazijalac Emir Jugo, koji se kao i oni spremao za proslavu najvažnijeg dana za svakog srednjoškolca.

18-godišnjak je preminuo u snu u noći između utorka i srijede u porodičnoj kući u naselju Babovac. Nalaz dežurnog patologa prnjavorskog Doma zdravlja pokazuje da je mladića u snu pokosio srčani udar. Šokantna vijest ostavila je u nevjerici sve koji su ga poznavali.

Emir je trebalo juče ujutro da sa drugovima iz Gimnazije i maturantima Centra srednjih škola krene na maturski izlet pokraj rijeke Ukrine. Drugovi su ga iščekivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su Emirovu baku, sa kojom je živio. Kad je otišla u Emirovu sobu, zatekla ga je mrtvog u krevetu.

Ne sluteći nesreću, dio njegovih školskih drugara je uz pjesmu i veselje prošetao prnjavorskim ulicama. Samo nekoliko trenutaka kasnije zanijemjeli su od tuge. Pjesmu su zamijenili jecaji, a srećna lica beskrajna tuga.

Direktor Gimnazije u Prnjavoru Ljubinka Stanić kaže da je vijest o Emirovoj smrti cijelu školu ostavila u šoku.

– U šoku sam otkako sam čula za Emirovu preranu smrt. I njegovi drugari su u šoku, svi su u suzama. Kako povjerovati da se ovo dogodilo. U školi još niko nije svjestan kolika nas je tragedija zadesila – rekla je Stanićeva.

Istakla je da je Emir bio uzoran mladić.

– Emir je bio izuzetno inteligentan mladić, vrlo dobar učenik. Bavio se i sportom, trenirao je košarku. Ni po čemu se nije dala naslutiti ovakva tragedija – kazala je Stanićeva i dodala da ne zna da li je mladić imao zdravstvenih problema.

Emir je živio sam s bakom, a majka mu živi i radi u Ljubljani. Vrijeme i mjesto sahrane mladića trebalo bi da budu poznati danas.

Prvobitno je bilo planirano da gimnazijalci proslave matursko veče 27. maja, ali Ljubinka Stanić kaže da sada ništa ne znaju.

– Trebalo bi da sutra sva djeca dođu u školu i da razgovaraju sa svojim razrednim starješinama. Još se ništa ne zna, svi smo slomljeni ovom tragedijom – rekla je Stanićeva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo