Četvrtak, 8 lipnja, 2023

U Srbiji ima onih koji drugačije misle / Vuletić: Da li bi Srbija bila bombardovana da nije bilo Vukovara, Srebrenice, Sarajeva…

Nemojte propustiti

Gostujući u emisiji Crveni Karton, na TV Kurir, koju vodi i uređuje Svetislav Basara, kao glavnog krivca za NATO-ovo bombardovanje Srbije 1999. godine okrivljuje upravo Srbiju, tačnije njene vlasti iz 90-tih godina.

Iako se često čini da u Srbiji i vlast i opozicija misle isto kada su u pitanju ratovi iz 90-tih godina prošlog vijeka, koje je na ovim prostorima pokretao i gubio Slobodan Milošević, ipak postoje političari koji imaju dijametralno suprotna razmišljanja. Naime, narativ većine političara u Srbiji je da “Srbija nije kriva za ratove”i da “Srbija nije učestvovala u ratovima”.

Upravo se čita:  Kako komšije 'deru' turiste: 'Vožnju taksijem u Splitu platili su 180 eura'

Međutim, Zoran Vuletić, predsjednik Izvršnog odbora Građanskog demokratskog foruma je “zabio prst u oko” svima koji podržavaju ovakav narativ. Gostujući u emisiji Crveni Karton, na TV Kurir, koju vodi i uređuje Svetislav Basara, kao glavnog krivca za NATO-ovo bombardovanje Srbije 1999. godine okrivljuje upravo Srbiju, tačnije njene vlasti iz 90-tih godina. Zanimljivo je da je drugi gost u ovoj emisiji bio jedan od trenutno najvećih desničara u Srbiji, lider pokreta Dveri, Boško Obradović.

Upravo se čita:  Došao na granicu u "mečki" skupljom od stana, kad su carinici pogledali šta ima unutra sve su mu zaplijenili: Oduzeti predmeti u vrijednosti od čak 174.000 eura

U uvodnoj napomeni Vuletić je istakao kako osuđuje bombardovanje Srbije.

– Međutim, mi treba da napravimo analizu zašto smo mi bombardovani. Da li je rat počeo 1999. i završio se posle tri meseca? Ili je Srbija 10 godina pre toga radila ono što danas radi Putin i njegov režim u Ukrajini? Da li bismo mi bili bombardovani da nije bilo Vukovara, da nije bilo Srebrenice, da nije bilo Sarajevo, koje je bombardovano skoro četiri godine, da nije bilo Dubrovnika…?, kazao je Vuletić.

Upravo se čita:  Popili dvije kafe u Biogradu pa doživjeli šok: "Odbila sam platiti i krenulo je natezanje"

Međutim, pitanje je koliko ovakvi njegovi stavovi imaju podršku među stanovnicima Srbije. Odgovor na ovo pitanje biće poznat već za 15-tak dana, odnosno 3. aprila, kada se u Srbiji održavaju opći izbori.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo