Subota, 16 listopada, 2021

U Srebrenici počela naplata korištenja parkinga

Nemojte propustiti

Na sjednici Skupštine općine Srebrenica donesena je odluka da Javno komunalno preduzeće „Polet“ održava i naplaćuje parkinge na javnim površinama radi uređenja centra grada i rasterećenja od nepropisno parkiranih automobila.

parking-srebrenicaNaplata parkinga je od 07 do 19 sati osim nedjelje, a cijena parkinga je jedan sat jedna marka.

“Pokušavamo malo da uredimo naš grad. Zaposlili smo tri radnika i planiramo da zaposlimo još jednog koji će naplaćivati parking. Ima mnogo toga da se uradi da bi se stvorio ljepši ambijent za bolji život ljudi koji stanuju ovdje. Naš cilj je vratimo sjaj našem gradu što je nekada imao”, izjavio je za Fenu Hakija Meholjić, v.d.direktora Komunalnog preduzeća “Polet” Srebrenica.

Građani Srebrenice zadovoljni su što konačno imaju parking i različito reagiju na naplatu parkinga. Jedni su zadovoljni, a drugi nisu.

“Meni je nebitno kako građani reagiju, bitno je da svi ispunjavaju svoje obaveze i da uredimo svoj grad. Također pozivam građane da se uozbilje i da vole svoj grad, dakle trebamo da budemo ponosni što smo Srebreničani”, poručio je Meholjić.

Poslije uređenog gradskog trga, postavljanja uličnih rasvjeta i uređenja parkinga grad Srebrenica dobija ljepši izgled.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo