Četvrtak, 9 prosinca, 2021

U Štutgartu sutra tribina “Kuda ide Bosna i Hercegovina”

Nemojte propustiti

Štutgart
Štutgart

U organizaciji Saveza bosanskih dopunskih škola u SR Njemačkoj, sutra će se u Štutgartu održati tribina o temama “Kuda ide Bosna i Hercegovina“ i “Obrazovanje u BiH-problemi u obrazovanju djece Bošnjaka u RS“.

Građani Bosne i Hercegovine koji žive i rade u svijetu, pa i građani BiH u Njemačkoj u kojoj ih živi više od 200 hiljada, nisu imuni na situaciju i dešavanja u Bosni i Hercegovini. Bh. dijaspora je zabrinuta zbog začaranog kruga u kome se vrti naša domovina i voljna je u okviru svojih mogućnosti pomoći i pomaže da stvari krenu naprijed. Zbog toga, u saradnji sa drugim bh. asocijacima u Njemačkoj planiramo u narednom periodu organizovati nekoliko tribina u Štutgartu i drugim njemačkim gradovima o aktuelnoj situaciji u BiH – kaže predsjednik Saveza bosanskih dopunskih škola u Njemačkoj Haris Halilović.

Ističe da ljudi u dijaspori žele biti više i bolje informirani te da će na tribine biti pozivani svi oni koji hoće i imaju šta da kažu, koji nude rješenja, bez obzira da li su u vlasti ili opoziciji i kojoj stranci pripadali.

-Sutrašnju tribinu organizujemo u saradnji s Islamskom zajednicom u Štutgartu, sa kojom imamo dobru i korektnu saradnju, a naši gosti bit će Mirsad Đapo, potpredsjednik Vijeća naroda RS i prof. dr. Šaban Muratović – dodaje Halilović.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo