Subota, 12 lipnja, 2021

U subotu akcija “Pješačenjem do zdravlja”

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Članovi Planinarskog društva “Željezara“ ovog vikenda organiziraju treću akciju “Pješačenjem do zdravlja – svi na Smetove, svi na snijeg“.

U okviru manifestacije, koja se realizira u subotu, 1. februara pod pokroviteljstvom Općine Zenica, članovi ovog planinarskog društva bit će na usluzi građanima koji se odluče da učestvuju u pješačkoj aktivnosti na relaciji Zenica-Smetovi, u dužini od oko osam kilometara.

Polazak svih učesnika akcije “Pješačenjem do zdravlja” je oko 08:30 sati ispred Tržnog centra Džananović“, a dolazak na terene Sportsko-rekreativnog centra Smetovi planiran je oko 13 sati.

Organizatori su za sve učesnike akcije u planinarskom domu na Smetovima obezbijedili čaj i planinarski ručak, a skijašima će na usluzi biti besplatno korištenje ski lifta.

Svoje učešće na manifestaciji najavili su članovi desetak planinarskih društava iz drugih gradova u BiH, članovi dva planinarska društva iz Srbije i jedno planinarsko društvo iz Hrvatske, s kojima Planinarsko društvo “Željezara” već godinama sarađuju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo