Utorak, 3 kolovoza, 2021

U svakoj čaši vode koju pijemo nalazi se urin dinosaura

Nemojte propustiti

Američki istraživači tvrde da u svakoj čaši pitke vode danas, na bilo kojem dijelu svijeta, ima ponajviše molekula urina dinosaura.

Ovo “otkriće”, ili bolje reći zaključak, Curious Minds, znanstvene mreže YouTube-a, svakako će se najviše svidjeti ljubiteljima ovih prapovijesnih zvjerki.

“Gotovo svaku molekulu vode koju danas popijemo izmokrio je nekada davno neki dinosaurus”, tvrde istraživači koji svoju teoriju objašnjavaju hidrološkim i životnim ciklusom.

Ali, kako je moguće da je urin ovih drevnih bića i dalje prisutan na Zemlji kada su njihovi fosili najčešće neprepoznatljivi?

“Dinosaurusi su imali sve vrijeme ovog svijeta da piju vodu koja im je bila dostupna na planeti. Razdbolje mezozoika, tj. doba njihove vladavine, trajao je nešto manje od 186 milijuna godina”, podsjeća Curious Minds.

Usporedbe radi, homo sapiens se na Zemlji pojavio tek prije 200.000 godina, napominju znanstvenici, ukazujući na očiglednu razliku između našeg konzumiranja vodenih resursa i konzumiranja ovih nemilosrdnih predatora, piše Tanjug.

Curious Minds iz toga izvodi zaključak da se u svakoj čaši vode koju danas popijemo nalazi velika količina tekućine koja je prije toga morala proći kroz crijeva dinosaura.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo