Petak, 14 svibnja, 2021

U svom stanu zatekla izmet, mokraću i mnogo smeća: Svi traže njenu podstanarku

Nemojte propustiti

Ona je podstanarka kojoj ne želite da date ključ u ruke, ali je to učinilo već desetak stanodavaca a Nevenkin je tek jedan od stanova u kom je ostavila traga.

Da sa njenom podstanarkom nešto nije u redu, Nevenka Bos shvatila je prekasno. Nakon nedelju dana izgovora i zavlačenja sa dokumentima, došla je pred stan u Zagrebu, otvorila vrata i ugledala neviđen nered.

– Niste mogli stati. Naišli su neki susjedi i rekli da su htjeli da me zovu jer je strašno smrdilo. Čak su na hodnik stavili neki miris da bi ga malo osvježili – ispričala je ona Dnevnik.hr.

Foto: Mirna Bos Kralj/Facebook

Psećeg izmeta bilo je u svakoj prostoriji , a od smrada se okretao želudac. Posvuda su bili ostaci hrane i pseće dlake. Ukratko, pravi set za horor-film sa scenom koja je postavljena u njenom stanu.

– S tim psima u stanu je živjela i spavala. Susjedi su nju viđali, ali ne i njene pse – objasnila je Nevenka.

U stanu je ostavila hrpu smeća i fekalija, ali nije pobjegla praznih ruku. Nakon što se malo pribrala od šoka, Nevenka je shvatila da su police prazne.

– Ona je ukrala televizor, uzela je liniju. Nema vage, miksera. Uzela je te neke sitnije stvati koje je mogla da nosi i nije vratila ključeve – ispričala je ona.

Ona je podstanarka kojoj ne želite da date ključ u ruke, ali je to učinilo već desetak stanodavaca a Nevenkin je tek jedan od stanova u kom je ostavila traga.

Foto: Mirna Bos Kralj/Facebook

Nakon što je Nevenkina ćerka objavila sve na Fejsbuku, na društvenim mrežama javili su se bivši stanodavci koji tvrde da se radi o istoj osobi. Sve je počelo navodno s izgubljenom ličnom kartom.

– Rekla sam da mi pošalje svoj JMBG i ličnu kartu. Odgovorila je da će je naći. Nakon mesec dana došla sam u stan da mi da podatke, a ona je rekla da ne može, da je bolesna. Sve su to bili izgovori da ne dođem u stan – ispričala je ona.

I dok je čekala da joj stanarka ostavi podatke, izgovori su se množili.

– Uzela sam stan samo da bih imala mir i da mi niko ne smeta i da nemam pritisak oko dolazaka, a vi to upotno radite – napisala je Nevenki jednom prilikom stanarka.

Sada je morala da reaguje i policija. Fotografisala je nered. Ipak iako su rekli da će pokušati da je nađu, nemaju ovlašćenja za bilo šta i Nevenka bi prvo morala da je tuži.

Jedna štikla i naočare za sunce sve je što je ostalo od moderne Pepeljuge koja je živela u Nevenkinom stanu.

– Šest kesa iz tog stana od 36 kvadrata. Šest kesa smeća. Sve posteljine i ćebad su bile prekrivene mokraćom. To su valjda bila dva velika psa. Nisu te životinje krive, one su za žaljenje jer ih neko u takvim uslovima ostavlja, zatvorene u tako malom prostoru – rekla je ona.

Stanarinu je plaćala, ali režije nije. Govorila je da radi na fakultetu, da je stalno bolesna, da je izgubila ličnu kartu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo