Nedjelja, 26 ožujka, 2023

U Titovom sefu stvari iz dinastije Karađorđevića

Nemojte propustiti

U Titovom sefu u Narodnoj banci Srbije /NBS/, koji je nedavno otvorila državna komisija, nađeno je veoma puno stvari koje su pripadale dinastiji Karađorđevića, rekao je predsjendik ove komisije Oliver Antić. “Za sada samo mogu da kažem da je tamo nađeno veoma puno stvari koje su pripadale dinastiji Karađorđevića, a koje nemaju nikakve veze sa zaostavštinom Josipa Broza“, rekao je Antić.

Antić je izjavio za “Večernje novosti” da će javnost imati uvid u ono što je nađeno u ovom sefu tek kada sudski vještak uskoro sačini nalaz, te dodao da bolest Titove udovice Jovanke Broz ne može da ubrza ostavinski postupak.

List navodi da je upravo u ovom sefu bio skupocjeni Orden kraljice Marije, optočen brilijantima i ukrašen rubinima i smaragdima, koji je nedavno bio izložen na Oplencu prilikom sahrane kraljevske porodice.

Veliki broj nađenih stvari ima, navodi list, signaturu Karađorđevića, pa čak i lični potpis kralja Petra.

titov sef
U Titovom sefu stvari KarađorđevićaDržavnu komisiju je ovlastio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić da izvrši uvid u stvari koje je Predsjedništvo SFR Jugoslavije /SFRJ/ pohranilo u depo u NBS.

“Depo 555 Predsjedništva SFRJ” otvoren je u aprilu, na zahtjev Prvog osnovnog suda u Beogradu, pred kojim se vodi ostavinska rasprava između Titovih nasljednika.

Od tada javnost još nije obaviještena šta se u njemu nalazi.

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sabrana djela Bojana Prodana: “Već ubijao, tukao povratnike, maltretirao policiju. Kako je na slobodi?”

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva Policija...

Možda vas zanima i ovo