Petak, 18 lipnja, 2021

U toku saslušanje Šemsudina Mehmedovića

Nemojte propustiti

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH danas su na području Sarajeva uhapsili Šemsudina Mehmedovića /52/ iz Tešnja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina.

MehmedovicSemsudinHapšenje je izvršeno u okviru akcije “Ozren”, a tim povodom u prostorijama Sipe u Istočnom Sarajevu u 11.00 časova biće održana vanredna konferencija za novinare. U toku je saslušanje uhapšenog Mehmedovića, a na saslušanju je prisutna i Senka Nožica, Mehmedovićev advokat.

Mehmedović je od 1991. do 1993. godine bio načelnik Policijske stanice u Tešnju, a između 1993. i 1995. godine i načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju.

Član je i jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) od 1990. godine. Od 2002. do 2005. godine bio je član Glavnog odbora ove stranke. Na 5. kongresu SDA, održanom u maju 2009. godine, izabran je za potpredsjednika stranke.

Član je Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) od 1995. godine, a član je i Općinskog rukovodstva SDA Tešanj, čiji je predsjednik od 2005. Godine.

Izvor: Source.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo