Srijeda, 16 lipnja, 2021

U Torontu nestala 15-godišnja kćerka Milorada Ulemeka Legije

Nemojte propustiti

Nikolija Luković (Foto: Blic)
Nikolija Luković (Foto: Blic)

Policija u Torontu već dva dana traga za 15-godišnjom Nikolijom Luković, kćerkom Milorada Ulemeka i Maje Luković, kojoj se gubi se trag od petka popodne.

“Mole se građani za pomoć da se pronađe Nikolija Luković, koja ima braon oči, visoka je 173 centimetra i teška 54 kilograma. Posljednji put je viđena u petak oko tri popodne na uglu ulica Blur i Kile. Nosila je tamnoplavi ili crni džemper i donji dio trenerke marke Roots”, objavila je kanadska policija, dodajući da je “zabrinuta za njenu sigurnost”“.

Objavljena je i fotografija djevojčice.

Policija još nije izdala saopćenje o mogućim razlozima nestanka Nikolije Luković, da li se radi o bjekstvu od kuće ili o kidnapovanju. Procurila je samo informacija da se Nikolija javila s telefona jedne svoje drugarice, što je donekle umirilo njenu majku Maju i baku, s kojima živi, saznale su beogradske Novosti u Torontu.

Prema informacijama Novosti, Nikolija Luković je kćerka Milorada Ulemeka i njegove prve supruge Maje Luković, kanadske novinarke. Upoznali su se u Erdutu 1992. godine, a vjenčali dvije godine kasnije. Kumovi su im bili Željko Ražnatović Arkan i prijateljica Sanda. Jedno vrijeme su zajedno živjeli u Kanadi, pa je Legija uzeo prezime svog tasta i doskora se prezivao Luković.

Nikolija je najstarije Legijino dete, rođena je 1998. godine i trenutno pohađa deseti razred škole u Torontu.

Kada su se Legija i Maja Luković rastavili Nikolija je ostala uz majku. Kako je Maja pričala medijima, Nikoliji nije mnogo govorila o njenom ocu, jer je bila zabrinuta za djetetovu sigurnost.

Beogradski mediji su javljali da su Maja i Nikolija Luković prije dvije godine posjetile Ulemeka u zatvoru, kada je kćerka prvi put vidjela oca, prenosi Blic.

(Bh-index, Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo