Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

U Turskoj zaplijenjena novčanica od milion dolara – FOTO

Nemojte propustiti

aa_picture_20150306_4715498_high

U mjestu Saruhanli u gradu Manisi na zapadu Turske policija je privela dvije osobe kod kojih je zaplijenjena novčanica od milion američkih dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon dojave, policija je zaustavila sumnjivo vozilo u blizini mosta Kumcay u kojem su se nalazile osobe inicijala E.K. (35) i F.G (28) kod kojih je pronađena novčanica od milion dolara.

Policija je zaplijenila sumnjivu novčanicu i privela dvije osobe koje su osumnjičene za “krijumčarenje strane valute”.
Policija navodi da privedene osobe nisu željele kazati kako su došle u posjed novčanice.

Novčanica će nakon istrage biti poslana tužiteljstvu kako bi bila dostavljena Centralnoj banci. Policija navodi da je novčanica štampana 1988. godine u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

aa_picture_20150306_4715499_high

Novčanica od milion dolara u SAD-u se proizvodi kao simbol “američkog sna”. Iako se ne koristi kao pravi novac, ima veliku vrijednost koja među kolekcionarima može dostići i nekoliko desetina hiljada dolara. Prva novčanica od milion dolara u SAD-u je štampana 1988. godine.

Zanimljivo je da ova novčanica ima mnogo sličnosti sa pravim novčanicama američkog dolara. Čak svaka novčanica od milion dolara ima certifikat, odnosno sigurnosnu naljepnicu o autentičnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo