Utorak, 22 lipnja, 2021

U Tužilaštvu BiH saslušana tri svjedoka u slučaju Memić, Seferović nije među njima

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Kako je najavio tužilac Ćazim Hasanspahić na prošlom ročištu za produženje pritvora Josipu Bariću bit će još ročišta za određivanje pritvora što ukazuje na nova hapšenja u ovom slučaju.

U Tužilaštvu BiH danas su saslušana tri svjedoka u okviru istrage o organiziranom kriminalu u slučaju Dženan Memić, a među njima nije bio Ljubo Seferović, potvrdio je za Novinsku agenciju Patria advokat Rusmir Karkin.

On je kazao da je danas bio u Tužilaštvu BiH kao pravni savjetnik saslušanih svjedoka, a oštro je demantirao da je danas ili ranije saslušan i njegov branjenik Ljubo Seferović kojem još uvijek nije okončan sudski proces za saobraćajnu nesreću prema optužnici Tužilaštva KS.

Advokat Karkin nije mogao otkrivati puno detalja, ali je istakao kako su svi danas saslušani svjedoci zatražili mjere zaštite identiteta. Ovi svjedoci su prema saznanjima Patrije govorili o njima poznatim činjenicama o događajima 8. februara 2016. godine i smrti Dženana Memića. Naredne sedmice bit će saslušani novi svjedoci.

Na pitanje da li će i kada biti saslušan Seferović, Karkin kaže da se to može očekivati u daljem toku istrage, ali ne prije pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH koje je zakazano za 6. juli. Ljubo i Bekrija Seferović dva puta su oslobođeni optužbi ali je djelimično uvažena žalba Tužilaštva KS i sada će biti održano ročište pred Sudskim vijećem Vrhovnog suda FBiH.

Kako je najavio tužilac Ćazim Hasanspahić na prošlom ročištu za produženje pritvora Josipu Bariću bit će još ročišta za određivanje pritvora što ukazuje na nova hapšenja u ovom slučaju.

Za sada su u pritvoru Hasan Dupovac, tadašnji šef saobraćajnih istraga, Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je bila u noći 8. februara 2016. godine u društvu Dženana Memića, te policajac Josip Barić koji je trebao izuzeti Dženanovu i Alisinu odjeću a što nije uradio. Krvava majica Alise Mutap poslije je uništena iako su na njoj bili tragovi koje je trebalo vještačiti.

Tužilac Hasanspahić istakao je ranije da je istraga proširena na više osoba i pravaca, a sve više svjedoka traži mjere zaštite.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo