Četvrtak, 8 prosinca, 2022

U Tuzli će kasniti plate budžetskim korisnicima

Nemojte propustiti

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona obavijestilo je danas sve budžetske korisnike da će, zbog smjenjenja priliva finansijskih sredstava u budžet Tuzlanskog kantona, doći do kašnjenja u isplati plata i naknada zaposlenicima u oblasti obrazovanja, policije, te pravosuđa i uprave.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ministarstvo je već ranije preduzelo sve neophodne aktivnosti, kako bi plate i naknade bile isplaćene do 20. u mjesecu, ali zbog značajnog pada prihoda isplata u navedenom roku neće biti moguća.

Iz tog ministarstva ukazuju na konstantan pad priliva sredstava u budžet u prva tri mjeseca tekuće godine, što je i glavni razlog nemogućnosti isplate plata.

Tako je u januaru priliv sredstava u budžet TK-a iznosio oko 23.900.000 KM, a već u narednom mjesecu uplaćeno je za oko 4.600.000 KM manje.

Po procjenama Ministarstva, u martu se očekuje priliv oko 17.800.000 KM, što je za šest miliona KM manje u odnosu na januar.

Po njihovim procjenama, budžetski korisnici isplatu plata mogu očekivati u prvim danima narednog mjeseca.

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo finansija već su pokrenuli aktivnosti za osiguranje dodatnih finansijskih sredstava, koja bi poboljšala kontinuitet isplata obaveza iz budžeta.

Preduvjet za konkretizaciju i realizaciju ovih sredstava je usvajanje budžeta Tuzlanskog kantona za 2013., saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove organa Tuzlanskog kantona.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo