Petak, 25 lipnja, 2021

U Tuzli mirno okupljanje “Žena Srebrenice”

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Udruženje građana “Žene Srebrenice”, koje svakog 11. u mjesecu u znak sjećanja na genocid u Srebrenici organiziraju mirnu šetnju, zbog protestnih dešavanja u Tuzli danas neće organizirati spomenutu šetnju s Pinge, nego će se okupiti na Trgu žrtava genocida Srebrenice.

– Zbog nemilih događanja koji su se desili ovih dana u Tuzli, kao i u drugim gradovima Federacije BiH, što svakako osuđujemo – vandalizam, paljenja i rušenja, ovog 11. februara nećemo imati mirnu šetnju sa Pinge, nego ćemo se okupiti na trgu kod Gradske česme, odnosno Trgu žrtava genocida Sebrenice, uz poruku “Istina nama, kazna zločincima” – poručuju iz ovog udruženja.

Najavljuju da će se njihovom mirnom protestu u Tuzli pridružiti i predstavnici Udruženja “Logoraši Brčko Distrikta, kao i mnogobrojni građani Tuzle.

(Fena) 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo