Petak, 18 lipnja, 2021

U Tuzli održan Plenum građana

Nemojte propustiti

Protesti u Tuzli (Foto: M. Muratović)
Protesti u Tuzli (Foto: M. Muratović)

Organizatori su jučer na sastanku naveli da borbu za svoja prava treba nastaviti demokratskim putem i na način da se čuju zahtjevi građana, a podršku su dali i pripadnici akademske zajednice u Tuzli.

Radnici propalih firmi koji su godinama tražili svoja prava pred kantonalnim institucijama i organizatori protesta u Tuzli su organizirali Plenum građana, na koji su pozvali sve građane da se pridruže i zajednički utvrde i zaključe prijedloge sa kojima će sutra izaći pred Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Organizatori su na sastanku naveli da borbu za svoja prava treba nastaviti demokratskim putem i na način da se čuju zahtjevi građana, a podršku su dali i pripadnici akademske zajednice u Tuzli.

– Pozvali smo sve građane Tuzle i meni je drago što se odazvalo puno pravnika, profesora, obrazovanih i stručnih ljudi. Ovdje predstavljamo tri tačke koje smo predložili, one su se i proširile. Takva je situacija da ne možemo ništa na brzinu, želimo da se sve ovo fino odradi stručno i po zakonu – izjavila je članica Plenuma Emina Busuladžić.

Kazala je da će danas izaći pred Skupštinu Tuzlanskog kantona sa svojim konkretnim prijedlozima za dobrobit svih građana.

Na Plenumu su se građani jednoglasno ogradili da ne pripadaju bilo kojoj političkoj partiji i da su svi oni samo nezadovoljni građani Bosne i Hercegovine, te da će kao takvi nastaviti svoje djelovanje.

Organizatori Plenuma su naglasili da će zaključke o prijedlozima sa kojima će sutra izaći pred Skupštinu Tuzlanskog kantona biti naknadno objavljeni.

Na ovom skupu su se građani jednoglasno složili da će se mirni protesti i dalje nastaviti, a s ciljem da svi pruže svoj doprinos u formiranju boljeg sutra.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo