Petak, 18 lipnja, 2021

U Tuzli ograničen broj prijava za popisivače i instruktore

Nemojte propustiti

Na području općine Tuzla iz dana u dan raste broj prijavljenih kandidata za popisivače i instrukture za predstojeći popis stanovništva, te je ograničen broj aplikacija.

Ilustracija
Ilustracija

– Moram naglasiti da smo ograničeni s brojem aplikacija. Broj aplikacija za općinu Tuzla je nešto manji od 4.000. Stoga bih apelovao da građani koji su zainteresirani kandidati da dođu što prije, da se ne bi desilo da ostanu bez aplikacija – izjavio je predsjednik Popisne komisije Općine Tuzla Zijad Lugavić.

Pojasnio je da kandidati moraju ispuniti aplikacioni obrazac, te će održat intervju s prijavljenim kandidatima. Nakon toga slijedi ocjenjivanje i unos podataka u online bazu, odnosno online aplikaciju koju je napravio Federalni zavod za statistiku u saradnji s Agencijom za statistiku BiH.

Kandidati moraju lično doći u prostorije Popisne komisije Općine Tuzla koja se nalazi u Mejdanu, ispod A tribine, svakod radnog dana od 10 do 15 sati.

Prelimirna lista Popisne komisije Općine Tuzla bit će objavljena do 10. augusta i taj spisak bit će proslijeđen u Sarajevo na evaluaciju i potvrdu.

Lugavić je naglasio da nakon potvrde, konačan spisak za popisivače i instruktore bit će objavljen do 25. augusta u Popisnoj komisiji Općine Tuzla u Mejdanu, te na ulazu u Šalter salu Općine Tuzla.

Nakon toga uslijedit će edukacija za instruktore od 6. do 10. septembra i od 16. do 20. septembra za popisivače koji će pristupiti i testiranju.

Oni koji prođu testiranje potpisat će Ugovor kojim stiču licencu za obavljanje poslova prilikom popisa stanovništva 2013. godine, istaknuo je predsjednik Popisne komisije Općine Tuzla.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo