Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

U Tuzli sam rodila dva zdrava sina: Odnijeli su ih u inkubator i od tada im se gubi svaki trag…

Nemojte propustiti

Otac Goran Plauc i majka Dragica Plauc uputili su apel putem medija kojim se nadaju da će im pomoći da pronađu svoja dva sina blizanca, danas bi trebali biti 20-godišnjaci.

Ilustracija
Ilustracija

– Tražimo svoja dva sina blizanca rođena 05.08.1993. godine u Tuzli. Nakon rođenja živa i zdrava dva sina, za što imam papire, doktori su rekli pošto su blizanci neka ostanu 2 do 3 sata u inkubatoru i od tada im se gubi svaki trag. Sve ove godine sam tragala za svojom djecom i prije otprilike dva mjeseca doznala sam da su živi i prodani nekome u Americi. Stoga vas molim putem medija da mi pomognete da nađem svoju djecu – navedeno je u poruci koji su potpisali tužni roditelji i sestre iz Njemačke, gdje se sada nalaze.

 Presuda Suda za ljudska prava u Strazburu

Priča o bebama nestalim na Balkanu aktuelizovana je presudom Suda za ljudska prava u Strazburu koji je naložio da se majci Zorici Jovanović iz Srbije isplati odšteta u iznosu od 10.000 eura zbog ovakvog slučaja.

Sud u Strazburu utvrdio je da je Zorici Jovanović, čija je tek rođena beba 1983. godine nestala iz državnog porodilišta u Ćupriji, povređeno pravo na poštovanje porodičnog života jer taj slučaj nije rasvijetljen. Nesretnoj majci tada nije dozvoljeno da vidi tijelo bebe, smrt nije zvanično zabilježena niti je ustanovljen uzrok, zbog čega ona vjeruje da je njen sin živ.

Navodno je više stotina ovakvih sumnjivih slučajeva.

Izvor: Doznajemo

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo