Nedjelja, 13 lipnja, 2021

U Tuzli uhapšeno 12 dilera, policija zaplijenila heroin, oružje i novac (Foto)

Nemojte propustiti

Kako Tip.ba nezvanično saznaje, u akciji MUP-a TK uhapšen je vođa organizirane kriminalne grupe 27-godišnji Senad Habibović zvani Sena iz Tuzle koji je nedavno izašao iz zatvora. Osim Habibovića u akciji je uhapšena i njegova djevojka S.H. , kao i A.M., E.O., I.K., A.I., S.V., E.L., N.T., N.R., A.B., te M.M., svi iz Tuzle

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU velikoj policijskoj akciji otkrivanja i suzbijanja prometa opojnim sredstvima tokom četvrtka na području Tuzle izvršen je pretres na 15 lokacija, uhapšeno je 12 osoba i zaplijenjena je određena količina droge, uglavnom heroina, te oružja i novca. Kako Tip.ba nezvanično saznaje, u akciji MUP-a TK uhapšen je vođa organizirane kriminalne grupe 27-godišnji Senad Habibović zvani Sena iz Tuzle koji je nedavno izašao iz zatvora.

Osim Habibovića u akciji je uhapšena i njegova djevojka S.H. , kao i A.M., E.O., I.K., A.I., S.V., E.L., N.T., N.R., A.B., te M.M., svi iz Tuzle

˝Ovdje ima dosta činjenica i dokaza da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je djelovala samo na prostoru Tuzle. Interesantno je da je prilikom pretresa nađena određena količina droge, novca, oružja, te predmeta koji su potrebni za realizaciju, prodaju i rasturanje droge. Sve to je oduzeto i koristit će kao dokazni materijal. Moram reći da je u ovoj akciji zaplijenjena teška vrsta droge, a uglavnom je riječ o heroinu˝, kazao je načelnik Sektora krim policije MUP-a TK Zahid Selimbašić.

U navedenoj akciji učestvovalo je oko 150 policijskih službenika MUP TK-a, uz logističku podršku službenika Federalne uprave policije.

Svih 12 osoba koje su uhapšene u ovoj akciji koju MUP TK sprovodi u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK od ranije su poznate policiji, odnosno, riječ je o povratnicima u izvršenju krivičnih djela.

˝Ova akcija još uvijek nije završena. Nakon kriminalističke obrade mi očekujemo da ćemo doći do novih činjenica i podataka koji će nas usmjeriti prema određenim licima ili lokalitetima gdje ćemo izvršiti pretrese kuća, stanova i drugih objekata˝, nastavio je Selimbašić.

Uhapšene osobe u pomenutoj akciji nakon kriminalističke obrade biće predate Kantonalnom tužilaštvu TK na daljnje postupanje. (Tip)

Izvor: Tip.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo