Četvrtak, 20 siječnja, 2022

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

Nemojte propustiti

“Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta izbornog procesa i neizostavno održavanje izbora 2022. godine”, kazao je Zvizdić

Predsjedavajući predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić trenutno boravi u Washingtonu.

Tokom dana Zvizdić se u Washingtonu sastao sa direktorom Ureda za južnu i centralnu Evropu pri State Departmentu, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nakon ovog susreta, Zvizdić se sastao i sa izaslanikom State departmenta za izbornu reformu u BiH.

“Razgovarao sam u Washingtonu sa Matthewom Palmerom, izaslanikom za reformu izbornog procesa. Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta izbornog procesa i neizostavno održavanje izbora 2022. godine”, istakao je na svom Twitter profilu Denis Zvizdić.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo