Srijeda, 26 siječnja, 2022

U Zagrebu brutalno pretučen invalid, ljekari mu se bore za život

Nemojte propustiti

Teške povrede glave zbog kojih mu život doslovce ‘visi’ o koncu zadobio je pacijent Odjela za opću traumatologiju zagrebačke KB Dubrava Zlatko P. (51) kojeg su u ponedjeljak navečer ispred zgrade bolnice gdje je bio u invalidskim kolicima pretukla trojica nepoznatih muškaraca, prenosi Jutarnji.hr.

Foto: IlustracijaKako doznajemo, oko 21.30 sati Zlatko je ležeći u bolničkoj postelji primio telefonski poziv od, zasad još uvijek policiji nepoznatih osoba, koje su mu poručile da ga čekaju ispred bolnice i da se spusti.
Zlatko, koji je inače pacijent Odjela za opću traumatologiju zbog ranije ‘boljke’ sa nogom, dovezao se na kolicima sam ispred glavnog ulaza u bolnicu. Šta se tačno odvijalo tokom susreta kao i ko su trojica muškaraca koji su Zlatka divljački izudarali po glavi jer im je ‘stao na žulj’, istražitelji intenzivno nastoje riješiti kriminalističkom obradom koja je u toku.

S unutarnjim krvarenjem glave i u besvjesnom stanju kako sjedi u kolicima Zlatka su pronašli oko 21.30 sati zaštitari bolnice koji su odmah alarmirali dežurnu ljekarsku službu, kao i policiju. Ljekari se intenzivno bore za njegov život ne bi li ga izvukli iz ‘ralja smrti’, a policija slaže kockice mozaika pomoću liste posljednjih telefonskih poziva koje je Zlatko zaprimio, ali i snimaka nadzornih kamera koje su, kako saznajemo, snimile dio akcije.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo