Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

U Zenici uhapšen par koji je varao putem agencije za nekretnine

Nemojte propustiti

Nakon što su operativnim radom na terenu došli do informacija da se nalaze na području općine Zenica, službenici Policijske uprave I – Zenica, danas oko 12 sati slobode su lišili Branka (47) i Eldinu (31) Blagojević, vlasnike agencije za prodaju nekretnina “Braneli” d.o.o. Zenica.

Foto: IlustracijaBlagojevići su organima gonjenja bili nedostupni od marta 2011. godine, nakon što su osumnjičeni za prevaru većeg broja građana koje su oštetili za oko 300.000 KM.

„U toku 2011. PU I, Kantonalnom tužilaštvu Zenica podnijela je 10 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv B.B. i E.B., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela prevara iz člana 294. stav 2. KZFBiH, kojom prilikom je prevareno više osoba s područja općine Zenica.

Prijavljeni su posjedovali agenciju za posredovanje u kupoprodaji nekretnina “Braneli” d.o.o. Zenica, te su u svojstvu uposlenika i predstavnika agencije sklapali lažne predugovore o kupoprodaji stanova i preuzimali novac od oštećenih, iako nisu bili ovlašteni za prodaju stanova koje su nudili oštećenima i koji su bili predmet navodne kupoprodaje.

 Time su oštetili više osoba u iznosu od oko 300.000 KM“, potvrđeno je i MUP-u ZDK-a.

U maju prošle godine za Blagojevićima je raspisana operativna provjera, dok je 5. jula Općinski sud u Zenici za njima raspisao centralnu potjernicu nakon što su bili u bijegu i nedostupni organima gonjenja.

Do kraja dana Branko i Eldina Blagojević bit će predati na nadležnost službenicima Odjeljenja sudske policije.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo