Subota, 27 veljače, 2021

U Zeničko-dobojskom kantonu 11 samoubistava u pet mjeseci

Nemojte propustiti

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

Na području Zeničko-dobojskog kantona za pet mjeseci ove godine samoubistvo je izvršilo 11 lica, a u toku 2011. godini suicid su izvršilila 33 lica.

Foto: IlustracijaU ovoj godini osam lica je samoubistvo izvršilo vješanjem, dva upotrebom vatrenog oružja i jedno skokom sa visine.

U 2011. godini u 17 slučajeva suicid je izvršen  vješanjem, šest upotrebom vatrenog oružja, tri aktiviranjem ručne bombe, dva utapanja i jedan skok sa visine.

Prema pisanju “Oslobođenja”, kada je u pitalju polna struktura, 25 samoubistava su počinili muškarci, osam žene, a u većini sličajeva u pitanju su lica starije dobi.

Na odluku pojedinca da sam sebi oduzme život nerijetko utiču psihičko stanje, ekonomski i socijalni status, stanje i problemi u porodici, kao i subjektivni osjećaj nemogućnosti iznalaženja i pronalska rješenja problema

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šta će biti s ekonomijom, privredom, turističkom sezonom u BiH…? Zbog problema s nabavkom vakcina granice bi se mogle dodatno zatvoriti!

Domaći privrednici koji rade za strane firme morat će računati da će te kompanije prebaciti u druge zemlje svoje...

Možda vas zanima i ovo