Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

U znak zahvalnosti za donirane vakcine: Vlada KS turistima iz Srbije poklanja 2.000 vaučera

Nemojte propustiti

– Planirano je da e-kodovi budu korišteni u periodu od 01.07. do 30.12.2021. godine, saopćeno je.

Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom, obezbijedit će 2.000 vaučera koji će biti poklonjeni turistima iz Srbije u znak zahvalnosti susjednoj zemlji za donirane vakcine.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda “Odmori u Sarajevu”.

– U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom ljetne turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionirat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije. Subvencija će se provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namijenjeni za korištenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije, navedeno je u saopćenju.

Osobe sa dostavljene liste moći će izvršiti rezervaciju u turističko-ugostiteljskim objektima koji će biti izabrani na osnovu Javnog poziva provedenog od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

– Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smještaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom „Odmori u Sarajevu“. Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva. Planirano je da e-kodovi budu korišteni u periodu od 01.07. do 30.12.2021. godine, saopćeno je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo